COKLAT CUPCAKE

Author: salju // Category:


Assalamualaikum w.b.t
Selamat petang...

Disebabkan dah lama x menaip makin lembab sebijik-sebijik cari uruf..haha sangat kesian kamu 
nak buat macam mane kan skill menaip hilang disebabkan dah hampir setahun resign kerja dan jadi fulltime housewife, chef, cleaner, waitress, assistant, babysitter and so on...ni pon tengah menaip ada bdk kecik comel tengah tarik-tarik broadband tepuk2 laptop...aduiii sangat susah laa hahaha berebut dengan mommy pastu xdapat nangis melolong2... 

Kek ni buat masa nak balik kampung aritu...tapi..tapiiiiii tertinggal dalam umah skali dengan kek kurma...dah siap packing bagai..membazir tau..jenuh nak ngabeskan 20 biji ni..dah tersadai dalam fridge.. 


Coklat cupcake
source: dah lupa sbb print resepi je lupa nak tulis sape punye
Boleh dapat 20 cawan muffin saiz kecik

Bahan: 

2 cawan tepung 
2 cawan gula
1/2 cawan serbuk koko
1 1/2 sudu teh soda bikarbonat
1 1/2 cawan susu cair/segar/bancuhan susu tepung
1/2 cawan mentega
2 sudu teh esen vanilla
2 biji telur

Cara-cara:

1. Campur semua bahan KECUALI TELUR dalam mixer, pukul pada kelajuan rendah hingga sebati.
2. Pukul lagi dengan kelajuan tinggi selama 2 minit.
3. Masukkan telur dan pukul lagi pada kelajuan tinggi selama 2 minit lagi.
4. Masukkan dalam papercup (anggaran separuh cup) dan bakar selama 20-25 min. suhu ikut oven memasing ye..oven saya 170'C...

0 Responses to "COKLAT CUPCAKE"

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...