JERUK BUAH BINJAI

Author: salju // Category: ,





Ada yang kenal ke buah ape nih?? slame aku kt selatan dulu x penah jumpe buah ni dijual time2 musim durian.. actually buah ni bersepah kt klantan dan ganu kalo tiba musim durian..kt sini buah ni dipanggil buah binjai..sedap dimakan begitu saje@buat jeruk..very ugly but the taste so yummy...masam2 manis.. tp kdg2 ade masam x manis2..haha tp yang masam ni boleh lah dibuat jeruk..jeruk ni senang ajer hiris buah ni macam dalam gambar kt atas them masukkan dalam bekas..setiap lapisan ditabur sedikit garam halus kt atas hirisan tu..lapis sampai abes...jgn byk sgt garam nt masin dah xsedap jd penyakit lak..erk..ape aku bebel nih.. jeruk ni boleh dimakan begitu saje atau pon org2 kt sini slalu letak kt dalam budu or sambal belacan..makan dengan ikan bakar..mmg syioookkkk laahhh...emmm dh telan liur nih...hua3.. kalo nk tau lebih lanjut lg pasal buah ni klik sini

0 Responses to "JERUK BUAH BINJAI"

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...