PUDING TRIFFLE

Author: salju // Category:
Buat mase birthday adik..together with moist chocolate cake..untuk triffle ni dah di 'alter' sesuai dengan selera..

BAHAN-BAHAN:
  • 1 swiss roll perisa pandan
  • 1 Tin fruit koktel
  • 1 tin laici
  • 3 gelas air (campur skali air dari tin laici dan fruit koktel)
  • 4 Sudu Makan Tepung Kastad
  • jelly nona perisa ape2 je.. sy gune perisa strawberry
  • hiasan : betik masak yg masak ranum
CARA-CARA:
1. sediakan mangkuk besar kaca, potong swiss roll dan susun dalam mangkuk, renjis sedikit air dari buah laici atas swiss roll.
2. UNTUK KASTARD: masukkan 3 cawan air campuran tersebut dalam periuk bersama dengan tepung kastard.kacau hingga tepung kastard larut dan didihkan diatas dapur sampai pekat. angkat dan tuangkan atas swiss roll
3. susun buah laici dan fruit koktel serta buah betik
4. jelly nona dicampur dengan 400ml air dan dipanaskan diatas dapur hingga mendidih dan larut. biar suam sekejap dan tuang ke dalam mangkuk..
sejukkan didalam peti ais baru dihidang.



0 Responses to "PUDING TRIFFLE"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...