adik beradik dengan biskut dahlia ni..tu yang bergambar sama2.. hehe sebenarnya buat skali harung dengan biskut dahlia ni.. resepi pon lebih kurang sama je..
BAHAN-BAHAN
300 g mentega
160 g gula icing
2 biji kuning telur
1 st esen vanila
240 g tepung gandum
100 g tepung jagung
160 g tepung kastard
manik untuk hiasan
160 g gula icing
2 biji kuning telur
1 st esen vanila
240 g tepung gandum
100 g tepung jagung
160 g tepung kastard
manik untuk hiasan
CARA-CARA
- pukul gula dam mentega hingga hingga kembang, masukkan esen vanilla dan telur, teruskan memukul.
- masukkan sedikit demi sedikit ketiga2 jenis tepung yang telah diayak sehingga membentuk doh yang lembut
- alaskan dulang dengan kertas minyak, gunakan acuan biskut semprit dan pamkan kedalam dulang yang telah dialas tadi.potong dalam 3 cm.. tabur manik warna warni..
- bakar dalam oven yang telah dipanaskan dengan suhu 175 darjah celcius selama 10 minit bergantung kepada oven yea
- biarkan seketika barulah dialihkan keatas jaring untuk sejukkan nya supaya biskut x pecah..
0 Responses to ""
Post a Comment