RICH MARBLE CHOCOLATE CAKE SHEILA MAMBO

Author: salju // Category:

kek marble yang sangat sedap dan wangi.. resepi dari blog kak ummi..kak ummi amik dari dapur mamafami.. tapi marble ku x secantek mereka2 itooo..huhu blom pandai lagi nak memarble kek..hehehe tapi rasa die memang mabeles! nak copy n paste jela resepi ni ye kak ummi..tapi yang i punyer tabur badam flake kat atas..saje nak bagi cantekk..

Ingredients :
  • 125g dark chocolate - diced and melted
  • 125g butter
  • 125g castor sugar
  • 2 eggs - slightly beaten
  • 155g self raising flour
  • 80 ml fresh milk
  • 1 teaspoon vanilla essence
Method :
  1. Cream butter and sugar till light.
  2. Pour in the eggs, a little at a time. Add in vanilla essence. Continue beating.
  3. Add in flour alternately with fresh milk, starting and ending with flour.
  4. Divide the mixture into 2. Add one portion with the melted chocolate and leave the other one plain.
  5. Grease well, a small baking tin. Spoon 2 tablespoons of plain mixture onto the middle of the baking tin. Top it with 2 tablespoons of chocolate mixture. Continue the proses until all the mixture is used up.
  6. Bake in a preheated oven at 170 C for 45 minutes or till done.

2 Responses to "RICH MARBLE CHOCOLATE CAKE SHEILA MAMBO"

izahdaut Says :
September 22, 2010 at 4:25 PM

simple je kan bahan nya...berapa kali teringin nak cube..tapi tak sampai seru nihh..hehhee

emunnn Says :
September 22, 2010 at 7:48 PM

haah la kak izah..simple je bahan nyer.. baru 2 kali wat kek marble tu yang x cantik marblenya tu..

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...