daging lagi?? layan jela.. masak sesimple yang boleh..jadi boleh simpan tenaga-tenaga yang ada.. =) buat makan sahur pon bes nih yela kan sahur2 ni mamai2 nak telan nasi x selera mane kan.. jadi lauk2 camni memang senang nak telan senang nak masak..
BAHAN-BAHAN
- daging dihiris nipis
- serbuk kunyit
- cili padi
- bawang besar dihiris bulat
- bawang putih diketuk
- daun bawang
- daun sup
- asam keping
- secubit garam
CARA-CARA
- daging dilumur dengan garam dan kunyit. perap sebentar (10 minit)
- panaskan kuali dan goreng terendam daging hingga garing bersama asam keping dan bawang putih
- masukkan bawang, cili padi dan kacau sebentar.
- matikan api dan masukkan daun bawang dan daun sup.
- oleh sebab guna minyak yang banyak, jadi tus dulu daging ditepi kuali supaya daging tidak berminyak baru diangkat ye. erk paham x..buat la macam mane pon supaya kita x hidangkan daging tu bersama minyak tu ye.
0 Responses to ""
Post a Comment