IKAN PARI BAKAR

Author: salju // Category:

hoho kalo dapat ikan bakar ni cecah air asam memang best.. terbaik ar..mau tambah2 nasi.. slalu kalo ada ikan pari dan ikan selayang tak pon kembung memang bakar tawar gtu aje then buat air asam. air asam kat sini memang lain sikit. campurkan secubit garam bersama dengan sedikit belacan, tambah 2 sudu besar air dan perah limau nipis bagi masam2 skit..rasa dia akan jadi masam2 masin gtu..tp jangan la taruk garam banyak..bagi rasa garam ckit je.. nak lagi best patah2 kan cili padi..emmmm ade gak try dengan air asam jenis lain pastu yang kuah kicap tu..pon sedap jugak..cecah dengan budu pon boleh ajer.. actually ikan ni dah jadi negro skit..opss sowi..bakar kat atas arang kan jadi trhangus..hoho sebenarnya x prasan ikan dah nak hangus duk buat bnda lain.. untuk lauk sampingan lak ikan pari asam pedas.. emmm memang la masak nasi lebih kalo x xcukup..

0 Responses to "IKAN PARI BAKAR"

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...